Odprtje fotografske razstave "SEDEM"

06-fkng splet-sedem osek

Vljudno vas vabimo na odprtje fotografske razstave članic Foto kluba Nova Gorica , ki bo v petek, 20. junija 2014, ob 20.00 uri v galeriji Učilna Osek. Razstava bo na ogled do konca Junija 2014.

Sedem članic društva se v galeriji Učilna v Oseku predstavlja s fotografijami po lastnem izboru in tematiki. Ožji izbor pa je opravila članica Suzana Čotar- kandidatka za mojstrico fotografske zveze Slovenije. Menim, da je razstava pomembna iz dveh razlogov. Prvi je, da v preteklosti oziroma v pol stoletnem delovanju društva ni zaslediti večje razstave članic, drugi pa, da se razstava odvija v tednu ljubiteljske kulture. Teden med 15 in 22 junijem letošnjega leta bo zaznamovalo okoli 500 kulturnih dogodkov, ki sta jih Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije uspela združiti pod okrilje prvega slovenskega tedna ljubitelske kulture. Razstavljalkam želim še naprej dobro luč in uspeha na fotografskem področju.

Vasja Leban

 

"Sedem"

Sedem je za mnoge pravljično, magično število. Pojavlja se v vseh družbah sveta: sedem je barv v mavrici, sedem je tonov v glasbi, sedem je dni v tednu in sedem je palčkov Sneguljčice....

Tudi ta razstava sicer povsem slučajno vključuje število sedem, a je mogoče prav zato pravljična. Sedem žensk, sedem fotografinj, sedem zgodb. Skozi svoje objektive so vsaka na svoj način uspele ujeti pisano paleto motivov, dogodkov, trenutkov, pogledov...in na povsem ženstven način dale pečat razstavi.

Izbor ni bil težak, saj so bile večinoma vse poslane fotografije dovolj kvalitetne in zanimive. Prednost sem dala tistim, ki jih sama še nisem zasledila na razstavah, vmes pa podtaknila tudi nekaj že videnih, ki s svojo kreativnostjo in zgodbo povedo veliko in bi jih bilo škoda ne vključiti na razstavo, če jih je že sama avtorica ponudila za izbor.

Razstavljene fotografije so klubu lahko v ponos, saj potrjujejo, da je med članstvom veliko odličnih fotografinj, ki s svojim delom dopolnjujeo "moško" noto kluba in s tem prispevajo k njegovi prepoznavnosti doma in v svetu.

Suzana Čotar KMFFZS,AFIAP

Razgledi

Dogodki

Marec 2023
N P T S Č P S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.