Predstavitev pesniške zbirke Let metuljev in Metuljev let

06-let-metuljev-metuljev-let

V galeriji 'UČILNA' v Oseku bo v petek, 29. junija 2012 ob 2030 predstavitev pesniške zbirke Marte Sekolonik Let metuljev in Metuljev let, ki ga organizira Klara Ramovš iz ELITE Izobraževanje d.o.o.

 

Marta Sekolonik se tokrat predstavlja s svojim pesniškim prvencem, ki ji je privrel iz globine srca oceana, kot je sama zapisala v eni od svojih pesmi. Mojstrsko je ujela življenjske trenutke in jih izlila v izpoved, ji jo lahko začutimo kot svojo.
Martine pesmi so življenje. Prepletajo se prijazni, svetli, obetavni trenutki prežeti z brezmejno ljubeznijo, barvami, upanjem, molitvijo, svetlobo in so trenutki bridkosti, nemoči, solza, bolečine, tesnobe in otožnosti. Vsakdo se lahko najde v njih.
Tako izpoved zmore velik in čuteč človek, ki živi notranje polno življenje, a istočasno živi tukaj in zdaj in v vsakem verzu kriči po odnosu, ki ji pomeni vse na svetu. To pestrost življenjskih čutenj je obogatila tudi z grafično podobo zbirke, kjer se zrcalno spogledujeta mavričen Let metuljev in črno-siv Metuljev let.
Martin velik dar je, da v preprostih besedah najde globlji pomen. Besede ji ponujajo odgovore za počutje. Z besedami se tako spretno poigrava, kakor njeni tisočeri živobarvni metulji, ki poletavajo od rastline do rastline, od cveta do cveta. Prav ta pesničina metafora, pogled na utripajoča nežna krila metuljev, ki se ustavljajo zdaj na žametni zelenini rastlin, zdaj celo na ostrem osatu in bodičastem trnju, morda najbolj ustreza podobi pričujoče zbirke pesmi.

 

Klara Ramovš je organizatorica izobraževanj za odrasle, predavateljica, organizatorica prireditev.

Razgledi

Dogodki

Januar 2021
N P T S Č P S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.