Otvoritev razstave slik in izdelkov iz gline

06-razstava-slike-glina-splet

V galeriji 'UČILNA' v Oseku bo v petek, 15. junija 2012 ob 20. uri otvoritev razstave slik in izdelkov iz gline Ludvike Gregorič in Zore Podberšič.

 

Ludvika Gregorič, rojena na Vogrskem, stanujoča v Prvačini, je upokojena podjetnica. Že veliko časa je v sebi gojila željo po tem, da bi začela risati ter je vsa ta leta z občudovanjem gledala slike raznoraznih umetnikov ter se sama pri sebi spraševala, če se bo kdaj svoja želja po tem, da bi tudi sama to počela, uresničila. Ravno iz te želje se je skoraj sedem let nazaj vključila v šolo za tretje življenjsko obdobje v program, ki je zajemal risanje. Opazila je, da je to res tisto, kar je potrebovala za izpopolnitev svojega prostega časa. Dan za dnem je nadgrajevala znanje, ki ga je pridobivala, tako so se začele vrstiti čudovite slike, ki so bile že nekajkrat razstavljene. Ne more reči, da ji je bil dar za risanje podarjen že kot mali deklici, lahko pa prizna, da je želja po tem, da bi to počela, živela v njej že dolga leta. Tako na izletih ali preprostih sprehodih vidi navdih za slike, ki jih riše v naravi, ljudeh, tihožitju ... Vsaka stvar je sama po sebi neponovljiva in čudovita, ko jo lahko z risbo naredi večno.
Tako lahko prizna, da z veseljem prenese na platno svoje občutke, stvari ki jo navdihujejo ... To se odraža tako v barvni paleti kot v nanašanju svetlobe ...

Želi si, da bi ob pogledu na svoje slike opazili veselje, s katerim jih ustvarja.

 

Zora Podberšič, rojena 1931 v Gor. Brdih, upokojena zdravstvena delavka - delavni terapevt. Verjetno ji je bila ročna spretnost položena v zibelko. Veliko let ljubiteljsko obdeluje glino pa tudi druge majhne stvari rada ustvarja. Na vsakodnevnih sprehodih najde marsikaj, iz katerih npr. nastajajo slike iz suhega cvetja. Dela še veliko drobnih stvari, ki ji zapolnjujejo čas njene jeseni življenja.

 

 

Razstava bo odprta do 1. julija 2012
ob nedeljah od 10. do 11. ure.

Razgledi

Dogodki

Januar 2021
N P T S Č P S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.