Miha Remec - prvi obisk v Oseku

05-Miha-Remec-v-Oseku

V devetih letih delovanja Galerije Učilna v Oseku smo imeli čast gostiti mnogo pomembnih ljudi iz različnih področij udejstvovanja. Vsakega obiskovalca smo bili veseli, saj smo s tem bogatili naše kulturno vedenje in vzpostavljali vezi. Priznati pa moramo, da se nas je obisk gospoda Miha Remca dne 25.4. 2014 še posebej dotaknil, kajti slavni pisatelj in pesnik je pri svojih 86-letih prvič obiskal Osek, kraj, kjer je otroška leta in prve šolske dni preživel njegov oče, Alojzij Remec, prav tako znan pisatelj, dramatik in pesnik.

Gospod Miha si je ogledal Čukovo domačijo in vas, ki jo je njegov oče tako čustveno opisal v črtici Tata . Bil je vidno ganjen nad sprejemom, ki smo mu ga priredili člani KTD Osek, nad samo vasjo, ki je tudi nanj naredila prijeten vtis in nad dejstvom, da ohranjamo spomin na njegovega očeta, saj se je sam prepričal, da smo v Oseku priredili dva kulturna dogodka, posvečena njegovemu delu in življenju. Obžaloval je, da ni že poprej poiskal svoje korenine, na njegov predlog pa smo se dogovorili, da bomo pripravili ponovno srečanje, ob katerem nam bo predstavil svoj obširni literarni opus, ki obsega pesmi in romane, zlasti romane s področja znanstvene fantastike, kjer ga uvrščajo v sam vrh literatov tega žanra. V spomin smo mu podarili album fotografij Oseka, nas pa je razveselil z njegovo zadnjo pesniško zbirko Pogrešanja.

 

Nekaj utrinkov iz obiska si lahko ogledate v naši galeriji slik.

Razgledi

Dogodki

Februar 2023
N P T S Č P S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.