Poletni tabor

06-Poletni-tabor-Osek
V Oseku je v zadnjem tednu meseca junija ponovno potekal Poletni tabor Osek, ki ga je organiziralo KTD Osek. Tabor je namenjen osnovnošolskim otrokom kot uvod v počitniško dogajanje ob koncu šolskega leta.

 

Letos je tabor deloval štiri dni in sicer od 8. ure zjutraj do 15. ure popoldan. Vsak dan je imel svojo tematiko oziroma osrednje dogajanje. Da je vse skupaj potekalo po načrtih so skrbeli člani KTD Osek ob pomoči prostovoljcev iz krajevne skupnosti in zunanjih „sodelavcev". Ker je bilo letos vseh otrok kar 21, so bili razdeljeni v štiri podskupine, za katero je ves čas skrbela katera izmed animatork - Metka Guštin, Sandra Rijavec, Brigita Kuštrin in Leila Kragelj. Za vse udeležence tabora je bilo vsak dan organizirano kosilo, ki so ga pripravili v Gostilni pri Olgi.

Prvi dan se je začel s predstavitvijo in seznanitvijo vseh udeležencev in dvigom Slovenske zastave. Nato so dogajanje prevzeli vodje tabora. V okviru krožka „Ohranimo dobro", ki ga je izvajala Ljudska univerza Ajdovščina v Oseku, sta Eva Mermolja in Mateja Velikonja izvedli delavnico vezenja, kjer so prav vsi zavzeto izdelovali razne izdelke. Poleg tega so se izvajale še zanimive družabne igre in dan je hitro minil.

Drugi dan je bil bolj izletniške narave. Pod vodstvom Almire Badalič in Sonje Batič so se taborniki navsezgodaj odpravili peš proti Vitovskemu jezeru. Tam so se igrali „stare igrice" za katere se ne potrebuje nobenih rekvizitov. V prijetni senci dreves in prelepega jezerca je dopoldan hitro minil. Ta dan je bilo kosilo organizirano kar na prireditvenem prostoru v Vitovljah.

Tretji dan je bil po dogajanju najbolj pester. Začel se je z obiskom članic skupine Studenček – skupine za samopomoč starejših ljudi. Še pred tem so jim udeleženci tabora pripravili šopke cvetja „z domačega vrta", ter jih postregli s preprostimi domačimi jedmi. Dopoldan je minil v pripovedovanju zanimivih zgodb iz časov, ko so bile Studenčnice mlade. Poleg tega so tabornikom Studenčnice odgovarjale na raznorazna vprašanja, ki so jih le ti postavljali. Srečanje se je zaključilo s petjem pesmi „Na planincah" . Kmalu zatem so sirene naznanile prihod gasilcev na Večnamenski prostor v Oseku. V trenutku so vsi odhiteli na prireditveni prostor, kjer sojih pričakali gasilci PGD Nova Gorica z gasilskim tovornjakom in gasilskim džipom. Najprej jim je poveljnik predstavil delo gasilcev, jih podučil o varnem delu z ognjem, ter kako ukrepati v primeru nesreč. Sledil je prikaz vseh aparatur, ki jih imajo gasilci na tovornjaku in džipu, ter najbolj zabaven del - „špricanje z gasilsko brizgo in gasilskim topom". Na koncu so se vsi premočeni ob prijetno toplem soncu posušili še z „gasilskim fenom".

Proti večeru tretjega dne se je odvijala predstava „Tabor ima talent". Taborniki so pripravili vse potrebno, ter povabili starše in druge krajane na predstavo. Talentov je bilo res veliko, prav vsi pa so si zaslužili praktično nagrado. Za zaključek so taborniki zapeli še himno tabora, ki so jo trenirali skupaj z animatorkami in učiteljico iz OŠ Šempas Nevenko Bremec, ki je tudi dnevno sodelovala na taboru . Sledila je še priprava za prenočitev v taboru. Namreč tisti otroci, ki so želeli, so lahko prišli v noči iz tretjega na četrti dan prespati v tabor za kar je poskrbel Lorencon Robert, ki jih je podučil in prikazal kako se napravi vse potrebno za spanje na prostem, zakuri ogenj in povedal še marsikaj koristnega za taborjenje v naravi.

Zadnji, četrti dan, pa je bil obarvan bolj umetniško oziroma slikarsko. Otroci so z barvicami risali različne motive na raznobarvne kamne, katere bodo tudi v jeseni razstavljali v galeriji Učilna v Oseku. Poleg tega so vadili za recitacijo, ki so jo pod mentorstvom Nevenke Bremec pripravili tisti večer na predstavitvi pesniške zbirke v galeriji Učilna v Oseku.

Za zaključek lahko napišemo, da so udeleženci tabora spoznali veliko novih in zanimivih stvari, si ustvarili nove prijateljske vezi in spoznali kraj z okolico ter ljudi.

 

2012-06-Poletni-tabor-02

Dvig zastave ob pričetku tabora

 

2012-06-Poletni-tabor-03

Igre

 

2012-06-Poletni-tabor-04

Delavnice vezenja

 

2012-06-Poletni-tabor-05

Pohod

 

2012-06-Poletni-tabor-06

"Tuširanje" na prostem

 

 

2012-06-Poletni-tabor-07

Sušenje z "gasilskim fenom"

 

 

2012-06-Poletni-tabor-08

Pri Vitovskem jezeru

 

2012-06-Poletni-tabor-10

S skupino Studenček

 

 

2012-06-Poletni-tabor-09

Nastop na "Tabor ima talent"

 

Še več fotografij si lahko ogledate v naši galeriji.

Razgledi

Dogodki

Februar 2023
N P T S Č P S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.