Obisk sosedov iz Črnič

V soboto 12. maja 2012 so Osek obiskali pohodniki iz Črnič. Čeprav sta kraja dokaj blizu je različnih stikov malo. Občinska meja, meje šolskih okolišev in župnij so kljub vsemu dokaj močan dejavnik, ki vpliva na vsakodnevno življenje in poti prebivalcev. Zato je bil toliko bolj dragocen obisk v okviru »Pohoda treh generacij«, ki ga vsako leto organizira podružnična osnovna šola Črniče. Poleg učencev se pohoda udeležijo tudi njihovi starši in stari starši. V preteklih letih so tako obiskali že številne kraje.

Prvega pozdrava so bili pohodniki deležni takoj po prestopu "meje" pri vojaškem pokopališču »Na Polanah« kjer je nekoč stala tudi vojaška bolnica. Pot so nato nadaljevali proti Oseku, kjer so se sprehodili pa značilnih oseških »gasah« ter si ogledali župnijsko cerkev. Spoznali so tudi oseško trgovanje s škorpijoni, kot ga je v črtici »Tata« opisal Alojzij Remec. Prisrčen sprejem in pogostitev na placu so pripravil člani KTD Osek, otroci so tam prikazali staro otroško igro in zapeli nekaj pesemi, na harmoniko je zaigral Jordan Ušaj. Obisk je minil v obojestranskem navdušenju in veselju; iz črniške strani je bilo podano tudi uradno vabilo za povratni obisk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Še več slik je na ogled v naši foto galeriji.

 

 

 

 

 

Razgledi

Dogodki

Februar 2023
N P T S Č P S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.