Filter
 • Razstava Joanne Zajac Slapničar in počastitev praznika kulture

  V galeriji Učilna je bila v petek 4. februarja odprta slikarska razstava akademske slikarke Joanne Zajac Slapničar.

 • Razstava jaslic 2010

  Objavljamo nekaj utrinkov iz otvoritve zadnje razstave jaslic.

 • Otvoritev razstave slik Joanne Zajac Slapničar

  Joanna Zając-Slapničar

  Ob slovenskem kulturnem prazniku vabimo vas in vaše prijatelje v petek, 4 februarja 2011 ob 19. uri na otvoritev razstave slik JOANNA ZAJAC SLAPNIČAR in kulturni program, ki ga bodo izvajali otroci OŠ Šempas in gostje.

 • Pust 2010


  Čas neusmiljeno teče – mesec januar je kar odbrzel mimo nas in ko je na vrata že potrkal februar, smo se šele spomnili: saj res, kaj pa letos za pusta?
  O, ma nismo mi kar tako – kot bi trenil so padale ideje, s katero problematiko se bomo letos spopadli , in padla je končna odločitev: SVINJSKA GRIPA! 
  Pričela se je priprava prikolice, na kateri je, na pustno soboto, ko je pustni sprevod, kot običajno, s centra sveta pod lipo na placu, krenil po celi vasi,  na bolniški postelji ležal za svinjsko gripo oboleli pacient Šemo Pust.

 • Osek

  Osek je slikovita vasica pod Čavnom v Vipavski dolini. Nastala je v srednjem veku in leži na eni od najbolj osončenih leg v Sloveniji. Ob bistri vodi izpod Trnovske planote in žlahtnem vipavskem vinu pa na soncu in burji stoletja ustvarjajo in živijo Wsešči.

   

 • OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

  V GALERIJI 'UČILNA' V OSEKU BO V PETEK, 8.JANUARJA 2008 OB 19.00 URI OTVORITEV SLIKARSKE RAZSTAVE ALDE PORDAVEC IZ LJUBLJANE.

  Image 

 • OSEŠKA MAŠKERADA 2008

  VČERAJ, NEDELJO 3. FEBRUARJA SMO USPEŠNO IZVEDLI 3. TRADICIONALNO OSEŠKO MAŠKERADO. JEDRO KARNEVALSKE POVORKE JE PREHODILO OKOLI 6 KM GORINDOL TER POČEZ ...

  Image 

   

 • Pozdrav poletju 2007


  Tradicionalna prireditev 'Pozdrav poletju', ki vključuje družabne in športne igre za mlado in staro bo letos v nedeljo, 2. septembra 2007 s pričetkom ob 15.00 uri. Prireditev bo potekala na večnamenskem prostoru v Jekljevem dolu pod Osekom. 

  Dostop z magistralne ceste za Osek. 

  Prireditev bo vključena v širše praznovanje MONG, izvajalec pa je Kulturno in turistično društvo Osek.

  Oglejte si nekaj fotografij s prejšnjih prireditev:

  Image 

  OSEK POZDRAV POLETJU
  zmagovalke nad moškimi
   
  OSEK POZDRAV POLETJU
  tek z vrečo

  OSEK POZDRAV POLETJU
  tek s škafom
   

  OSEK POZDRAV POLETJU
  čakalna vrsta za ježo s konji

   

  OSEK POZDRAV POLETJU
  tek s škatlami

   

 • Ekskurzija na Štajersko

  Klopotec14. OKTOBER 2006

  Že v začetku leta 2006 je KTD Osek načrtoval strokovno ekskurzijo na Štajersko. Med iskanjem ustrezne destinacije smo odkrili tudi istoimenski Osek v Slovenskih goricah. Zgodaj zjutraj, v soboto 14. oktobra se nas je skupina 33 Wuošeščov odpravila z Avtoprometovim avtobusom na pot proti Štajerski.

   

   

 • Osek Oseku

  Krajani Oseka v Slovenskih Goricah na Štajerskem so nam vrnili obisk na praznik sv. Martina 2006. Cela vas je pripravila prisrčen sprejem in celodnevni program druženja. Gostje so obiskali tudi Šmartno v Goriških Brdih, obisk pa zaključili v vinski kleti 'Pri Kolanovih' v Dolenjem pod Vitovljami.

  Image

 • Srečanje istoimenskih krajev OSEK

  Na našem prvem srečanju s krajani Oseka v Slovenskih goricah smo si obljubili, da se srečamo na praznik sv. Martina v našem Oseku. Stekle so mrzlične priprave, saj je bilo napovedanih preko 50 udeležencev s Štajerske.

Razgledi

Dogodki

Julij 2024
N P T S Č P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.