Filter
 • Spoj okusov

  09-spoj-okusov-nasl

  V soboto 17.septembra 2011 je v organizaciji TZ TIC Nova Gorica, MONG-a ter KS  Ozeljan Šempas , Osek Vitovlje in Turističnih društev Ozeljan, Šempas in Osek potekala prireditev SPOJ OKUSOV.  Pot je potekala skozi vasi Ozeljan, Šempas in Osek. Člani KTD Osek so na Oseškem placu prikazali način pridelave vina v časih, ko še niso poznali mlinov z grozdje. Program so popestrili godalni kvartet Nova, recitator Boris Jež, s harmoniko pa Toni Prinčič ter Matija Simčič, .

  Vabljeni k  ogledu fotogalerije.

 • Harmonikaški večer

  09-harmonikasi11

  Morda se marsikdo izmed Vas, izmed nas, v tej globalizacijski vnemi, ko se nam zdi strašno « fensi«, da se izrazimo s kašno tujko, in se nam zdi, da se česa po domače sploh ne da povedati, kdaj ustavi in vpraša: » Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?« »Bo, si upam trditi, zagotovo bo. Pel, vriskal , igral, se veselil in tudi kašno rekel. In, ko se bo odigral nocojšnji večer, se boste s tem zagotovo strinjali tudi Vi...«

 • Nasmeh poletju 2011

  08-nasmeh-poletju-nasl

  Popoldan zadnje avgustovske nedelje je bil v Oseku v znamenju veselega rajanja. Ogranizirali smo že tradicionalno prireditev Nasmeh poletju, s katero se otroci poslovijo od počitnic.

   

 • Harmonikaški večer 2011

  5. harmonikaški večer
  Vabimo vas na 5. harmonikaški večer, ki bo v soboto, 10. septembra 2011 pod lipo na placu v Oseku ob 19:30.
 • Kulinarična ponudba

   

  Pekarna KRKOČ je manjše družinsko podjetje iz zaselka Podgrac v Oseku. Kot pekarna delujejo že 15 let. Stalno povpraševanje po domačih dobrotah in skrita želja po izdelavi le-teh sta jih vodili že leta 1994 k ustanovitvi družinskega podjetja za proizvodnjo svežega peciva in slaščic ter pozneje tudi peko kruha. Skromni začetki proizvodnje, ki je bila vezana na omejen in določen obseg, so se zaradi vse večjega povpraševanja po njihovih dobrotah začeli povečevati. Direktor in solastnik Radovan Krkoč je skupaj s svojo družino preučil zahteve trga in želje domačega kupca ter spremenil in dopolnil strategijo nadaljnjega razvoja družbe.

  Danes družba posluje s 6 zaposlenimi in z njihovimi ročno izdelanimi dobrotami zalagajo trgovsko mrežo na goriškem in ajdovskem območju.

  V pekarni Krkoč gradijo na dolgi tradiciji pekarstva-slaščičarstva s pestro ponudbo izdelkov, saj le ta obsega preko 30 proizvodov. Eden izmed bolje znanih proizvodov je prav gotovo Domača potica, ki je narejena z ljubeznijo in znanjem njihove babice. V pekarni Krkoč se dobro zavedajo njenega pomena in vloge v slovenski kulturi, zato jo pečejo po receptu njihove prednice. Sestavine niso skrivnost, saj so naravne in dobro poznane. Skrivnost razkošnosti Domače potice se od nekdaj skriva v njeni pripravi, v ljubezni in potrpežljivosti, ki je zanjo potrebna. Prav zaradi tega je že vrsto let dobitnica zlatega priznanja s strani Gospodarske zbornice Slovenije. Prav to odliko potrjujejo kupci, ki jih usmerjajo pri njihovem delu, saj sta prav Domača potica in Krkočev bel kruh v pekaču postala vodilna proizvoda družinske pekarne.

   

  Ponudba pekarne Krkoč: Domači bel kruh v pekaču (izdelan po dolgem postopku, brez aditivov), sirove štručke, krofi, razni zavitki, kremne rezine, tortice in torte za razne priložnosti, mignjoni, domači mešani piškoti, pletenke, Domača orehova potica (priznanja s strani GZS) ...

   

  Priznanja pekarni Krkoč:

  - 2006, Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Domačo potico

  - 2007, Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Domačo potico

  - 2008, Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Domačo potico

   

  Krkoč d.o.o. Osek, Osek 1, 5261 Šempas, Telefon: 05/30-88-781, E-pošta: krkoc@siol.net

 • Dobro obiskan Harmonikaški večer

  Na Placu v Oseku je letos že četrtič zapored potekal harmonikaški večer.

   

 • Poletni tabor 2010

  Tudi letos je bil v organizaciji KTD Osek uspešno izpeljan celotedenski poletni tabor za otroke. Fotografije so na ogled v foto galeriji.

 • Ekipa KTD Osek na Prazniku polente

  Ekipa Kulturnega in turističnega društva Osek se je udeležila tradicionalnega praznika polente v Ozeljanju. Fotografije so na ogled v foto galeriji.

 • Gledališka predstava na Placu

  Poletno dogajanje v Oseku je tudi letos obogatila gledališka predstava na Placu. V soboto 17. julija je PD Štandrež izvedlo predstavo Stari Grehi v režiji Janeza Starine, glavni vlogi pa sta odigrala Majda Zavadlav in Božidar Tabaj.

  Fotografije so na ogled v foto galeriji.

 • Harmonikaški večer

  12. septembra vabljeni na Harmonikaški večer

   

  Harmonikaši

 • Nasmeh poletju 2009

  Mladi vseh starosti smo se zadnjo nedeljo v avgustu že šestič zapored zbrali na travniku pod Jeklevim Dolom, kjer smo se veselili in uživali na prireditvi NASMEH POLETJU.


 • IMAMO PRVAKA!!

  Od 28.7 do 2.8 2008 je v Ukrajini v Kijevu potekalo svetovno mladinsko prvenstvo s prostoletečimi letalskimi modeli. V kategoriji F1A je slovenska državna reprezentanca osvojila prvo mesto. V reprezentanci je bil, poleg Tomaža Slokarja in Roka Šiftarja tudi naš sovaščan Ambrož Vrtovec. Pripravili smo mu sprejem.

  Image 

 • POZDRAV POLETJU 2008

  Na zadnjo počitniško nedeljo smo se v Oseku, na travniku pod vasjo, že šestič po vrsti, zbrali  na prireditvi Nasmeh poletju, ki jo organizira KTD Osek. Otroci so se ob pomoči Robija in mladih animatorjev pomerili in zabavali ob šaljivih igrah, iskanju skritega zaklada, uživali  so z ježo na konjih, za zaključek pa je bil še otroški srečelov. Veselo druženje otrok, mladine in krajanov iz Oseka, Vitovelj in okoliških krajev je ob dobri  hrani, ob zvokih harmonike in zanimivih instrumentov trajalo do poznega večera. Prireditev spada v sklop praznovanja občinskega praznika mestne občine Nova Gorica.  KTD Osek se zahvaljuje vsem sponzorjem in ostalim, ki so pomagali pri organizaciji prireditve.

  Image
  Tako se je začelo...V nedeljo 31.08.2008 popoldne na travniku pod Jeklevim Dolom...Veliko mladeži in seveda tudi navijačev
   

 • SREČANJE HARMONIKAŠEV

  V soboto 13. septembra bo ob 19:30 srečanje harmonikaše na Placu v Oseku. VABLJENI!

  Image
  Skupinska 2007
   

 • TEČAJ SLIKANJA IN RISANJA V OSEKU

  KTD OSEK VABI K VPISU V TEČAJ SLIKANJA IN RISANJA
 • ODHOD NA STROKOVNO EKSKURZIJO

  KTD OSEK NAPOVEDUJE ODHOD TURISTIČNEGA AVTOBUSA V AVSTRIJSKI OSEK/OBERHAAG V SOBOTO, 29.SEPTEMBRA 2007 OB 5.30 URI IZPRED GOSTILNE OLGA.
 • HARMONIKAŠKI VEČER

  V soboto, 15.septembra 2007 ob 20.00 uri bo v Oseku potekal HARMONIKAŠKI VEČER.
 • RAZSTAVA 3.EX-TEMPORE OSEK

  V petek, 14.septembra 2007 bo ob 20.00 v galeriji Učilna otvoritev razstave slik 3.EX TEMPORE OSEK.
 • POZDRAV POLETJU

  V nedeljo, 2. septembra je na večnamenskem prostoru v Jekljevem dolu pod Osekom potekala tradicionalna prireditev za mlado in manj mlado. Letos je pritegnila še več obiskovalcev, tudi od drugod. Program je bil še pestrejši kot običajno, vreme tudi.

  Opaziti je tudi bilo nove zastave KTD Osek, nasipan gramoz, varnostno ograjo in nekaj novih obrazov...

   

Razgledi

Dogodki

Julij 2024
N P T S Č P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.