Slovesnost ob odkritju spominskega obeležja nekdanji Vojaški bolnišnici Osek

09-Vojaska-bolnisnica-Osek

Kulturno in turistično društvo Osek, Krajevna skupnost Osek-Vitovlje in Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Društvom soška fronta Nova Gorica vljudno vabijo na slovesnost ob odkritju spominskega obeležja nekdanji Vojaški bolnišnici Osek, ki je delovala med 1. svetovno vojno v Oseku. Slovesnost se bo odvijala v nedeljo, 7. septembra 2014, ob 17. uri pri vojaškem pokopališču v Oseku pri Novi Gorici.

Pozdravne besede:
Martina Remec,
predsednica KTD Osek

Matej Arčon,
župan Mestne občine Nova Gorica

Drago Sedmak,
zgodovinar

Slavnostni govornik:
dr. Vasja Klavora

Kulturni program bodo oblikovali:
Orkester Slovenske vojske
Mladinski in otroški pevski zbor Osnovne šole Šempas
Miha in Maja Nemec (recitacije)
Nataša Konc Lorenzutti (povezovalka)

 

Vljudno vabljeni.

 

Članek o Vojaški bolnišnici Osek.

 

Navodila za pot:

- Iz smeri Nova Gorica:
Peljite skozi Kromberk, Ajševica, Ozeljan, Šempas in Vitovlje do smerokaza za Osek in smerokaza za Pokopališče iz I. svetovne vojne, kjer zavijete levo v vas Osek. Pri civilnem pokopališču v Oseku, v križišču pri kapelici zavijete desno (sledite smerokazu Pokopališče iz I. svetovne vojne OSEK). V naslednjem križišču nadaljujete naravnost, dokler se ne konča asfaltirana pot, kjer zavijete rahlo v desno na makadamsko pot. Nadaljujete naravnost do parkirnih mest, ki bodo tik ob Vojaškem pokopališču Osek.

Google zemljevid

- Iz smeri Ajdovščina, Ljubljana:
Na hitri cesti H4 iz smeri Ajdovščina izberite izhod Selo in v križišču zavijete levo v smeri Nova Gorica. Peljite skozi kraj Črniče. Ko zagledate smerokaz za Osek in smerokaz za Pokopališče iz I. svetovne vojne zavijte desno v vas Osek. Pri civilnem pokopališču v Oseku, v križišču pri kapelici zavijete desno (sledite smerokazu Pokopališče iz I. svetovne vojne OSEK). V naslednjem križišču nadaljujete naravnost, dokler se ne konča asfaltirana pot, kjer zavijete rahlo v desno na makadamsko pot. Nadaljujete naravnost do parkirnih mest, ki bodo tik ob Vojaškem pokopališču Osek.

Google zemljevid

Razgledi

Dogodki

Marec 2023
N P T S Č P S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.