Filter
 • Vabilo na razstavo pirhov in vezenin

  04-pirhi-vezenine

   


  Tradicionalna razstava pirhov in razstava vezenin Marije Peršič, Galerija Učilna, 20. april 2011. Valjbeni!


  Krajane, ki boste sodelovali na razstavi naprošamo, da svoje aranžmaje prinesete v galerijo Učilna v Oseku v torek 19. aprila od 17. do 20 ure.

   

   

 • Čistilna akcija 2011

  Čistilna akcija 2011
  KTD Osek vabi vse krajane, da se pridružijo čistilni akciji, ki bo v SOBOTO, 16.4.2011. Zbor bo ob 9:00 uri pri pokopališču v Oseku. S seboj prinesite zaščitne rokavice in delovno orodje. Izgubljene kalorije nadoknadimo po končani akciji. VABLJENI VSI, KI IMATE RADI ČISTO IN UREJENO OKOLJE !
 • Razstava skulptur Franka Peršiča 'Križev pot'

  V galeriji Učilna je  v petek 9. aprila potekala otvoritev razstave skulptur iz cikla križev pot, ki jih je izdelal Franko Peršič iz Vitovelj.

 • Očistimo Slovenijo - v Oseku

  17. aprila je, tako kot po celi Sloveniji, tudi v Oseku potekala čistilna akcija. Čistili smo divje odlagališče na Polanah pri vojaškem pokopališču, ob potokih, v okolici Vogrščka (združeni z ribiči) ter nekaterih drugih parcelah. Akcije se je udeležilo 68 krajanov.

  fico

   

 • Navodila za pisanje člankov

  Prijava in spremeba gesla

  Priajvimo se tako, da vtipkamo uporabniško ime in geslo v polje "Prijava" in kliknemo gumb "Prijava"

  prijava

  Pridemo v del strani, ki jo lahko vidijo samo registrirani uporabniki. Pokaže se "Vaš meni"

  Geslo spremenimo s klikom na "Vaši podatki". Odpre se novo okno, kjer lahko spreminjamo svoje podatke: Ime (tisto, ki se prikaže kot avtorja članka), E-mail naslov in Geslo. Za spremembo je le potrebno vtipkati novo geslo v "Geslo" in "Potrdi geslo". S klikom na shrani potrdimo spremembe.

   

  Dodajanje novice, pisanje besedila in vstavljanje slike v članek


  pisanje-ves

  Za pisanje novega članka moramo klikniti na "Dodaj novico"; odpre se okno urejevalnika besedil. Lahko pričnemo s pisanjem teksta. Vsaka novica je razdeljena na uvodni in glavni del. Po dogovoru naj uvodni del ne presega 30 besed in ene fotografije oz. 60 besed, če fotografije ni. Ločnico med uvodnim in glavnim delom ustvarimo s klikom na "Več".

  Pozor pri kopiranju člankov iz npr. Worda: Obvezno moramo uporabiti orodje "remove formating", ki nam odstrani oblikovne posebnosti našega besedila (pisavo, velikost..), zato, da Joomla! priredi svoj slog, ki je enoten skozi vse članke.

  Sliko dodamo tako, da kliknemo na povezavo "Slika", jo izberemo v mapah (na serverju spletne strani) ter kliknemo "Vstavi".

  Ko je članek napisan in pripravljen za oddajo je potrebno izpolniti še polja pod urejevalnikom.

  kategorija-podrocje

  "Podorčje" je potrebno nastaviti na "Novice in dogodki", "Kategorija" pa, glede na temo prispevka, ki ga pišemo: Kulturni dogodki, Družabni dogodki, Vabila, Ostale zadeve.

  Pod "Objavljeno" moramo obvezno označiti "Da", prav tako pri "Prikaži na naslovni strani"  označimo "Da". Ostalih polj ni potrebni spremijati.

  Na tem mestu velja opozoriti, da mora tisti, ki piše poročilo oz. novico o dogodku od-objaviti vabilo za ta dogodek.

   

  Dodajanje slik

  Slike dodajamo skozi urejevalnik besedil tako, da kliknemo na "Insert/Edit Image" gumb
  Slika se bo vstavila na mesto, kjer imamo postavljen kurzor.


  insert-edit-image-gumb

  Odpre se novo okno "Image Manager"image-editor

  Spodnji del tega okna prikazuje sistem map na strežniku, ki so uporabniku na voljo. Za vsak nov dogodek je potrebno narediti novo mapo z imenom dogodka. Najprej se postavimo v mapo tekočekga leta (npr. 2010). Potem kliknemo na gumb "New folder".

  insert-image

  Odpre se okno, ki zahteva ime mape. Ime mape mora kot prva dva znaka vsebovati mesec (npr. 04 za april), da je iskanje map potem lažje (primer imena nove mape: 04-razstava-pirhov). Vpišemo ime in kliknemo "OK". Pri imeni moramo paziti, da ne vsebuje znakov č,ž,š,ć,đ in presledkov. Nova mapa je ustvarjena.

  Sliko naložimo tako, da kliknemo na gumb desno od gumba za ustvarjanje nove mape "Upload". Slika se bo naložila v tisto mapo, ki je trenutno odprta (v kateri mapi smo vidimo na levi strani "Image Manager-ja" v seznamu map - nahajamo se v označeni)
  upload-image

  Odpre se nam okno "Upload". Kliknemo na "Add"; odpre se okno, kjer na svojem računalniku poiščemo ter izberemo (s klikom na "Open") željeno sliko. Ime slike je prikazano v okvirčku "Queue". Na enako način lahko izberemo več slik, ki bi jih radi naložili na stran. Ko izberemo vse željene kliknemo "Upload". Slike se nam tako naložijo v datoteko, v katero smo se na začetku postavili.

  POZOR: slike, ki jih nalagamo morajo biti po dolžini strogo manjše od 480 pixlov. Tega se moramo striktno držati, saj se v nasprotnem primeru stran naloži podrta! Imena slik, ki jih nalagamo ne smejo vsebovati č,ž,š,ć,đ ter presledkov!

  Ko so slike naložene jih lahko uporabimo v članku, na način, opisan v prejšnjem poglavju.

   

  Urejanje člankov in od-objavljanje vabila

  Najprej izberemo članek, ki ga želimo urediti. Ob naslovu članka se prijavljenim vedno pokaže ikona s svinčnikom in papirjem. Klinkemo nanjo in članek uredimo. Če nismo avtorji članka, ga  ne spreminjamo bistveno, omejeni smo na popravljanje slovničnih napak.
  Članek od-objavimo tako, da pod člankom označimo pri "Objavljeno" možnost "Ne" (glej tretjo sliko). Članek tako ni izbrisan, le objavljen ni.

   

   

 • Otvoritev razstave pirhov

  V sredo, 31. marca 2010 je v galeriji Učilna potekala otvoritev tradicionalne razstave pirhov.

 • Otvoritev razstave kipov Franka Peršiča

  V galeriji 'UČILNA' v Oseku bo v petek, 9. aprila 2010 ob 19.30 otvoritev razstave kipov Franka Peršiča na temo Križev pot. Vabljeni!

  franko peršič

   

Razgledi

Dogodki

Junij 2024
N P T S Č P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.