Filter
 • Kulinarična ponudba

   

  Pekarna KRKOČ je manjše družinsko podjetje iz zaselka Podgrac v Oseku. Kot pekarna delujejo že 15 let. Stalno povpraševanje po domačih dobrotah in skrita želja po izdelavi le-teh sta jih vodili že leta 1994 k ustanovitvi družinskega podjetja za proizvodnjo svežega peciva in slaščic ter pozneje tudi peko kruha. Skromni začetki proizvodnje, ki je bila vezana na omejen in določen obseg, so se zaradi vse večjega povpraševanja po njihovih dobrotah začeli povečevati. Direktor in solastnik Radovan Krkoč je skupaj s svojo družino preučil zahteve trga in želje domačega kupca ter spremenil in dopolnil strategijo nadaljnjega razvoja družbe.

  Danes družba posluje s 6 zaposlenimi in z njihovimi ročno izdelanimi dobrotami zalagajo trgovsko mrežo na goriškem in ajdovskem območju.

  V pekarni Krkoč gradijo na dolgi tradiciji pekarstva-slaščičarstva s pestro ponudbo izdelkov, saj le ta obsega preko 30 proizvodov. Eden izmed bolje znanih proizvodov je prav gotovo Domača potica, ki je narejena z ljubeznijo in znanjem njihove babice. V pekarni Krkoč se dobro zavedajo njenega pomena in vloge v slovenski kulturi, zato jo pečejo po receptu njihove prednice. Sestavine niso skrivnost, saj so naravne in dobro poznane. Skrivnost razkošnosti Domače potice se od nekdaj skriva v njeni pripravi, v ljubezni in potrpežljivosti, ki je zanjo potrebna. Prav zaradi tega je že vrsto let dobitnica zlatega priznanja s strani Gospodarske zbornice Slovenije. Prav to odliko potrjujejo kupci, ki jih usmerjajo pri njihovem delu, saj sta prav Domača potica in Krkočev bel kruh v pekaču postala vodilna proizvoda družinske pekarne.

   

  Ponudba pekarne Krkoč: Domači bel kruh v pekaču (izdelan po dolgem postopku, brez aditivov), sirove štručke, krofi, razni zavitki, kremne rezine, tortice in torte za razne priložnosti, mignjoni, domači mešani piškoti, pletenke, Domača orehova potica (priznanja s strani GZS) ...

   

  Priznanja pekarni Krkoč:

  - 2006, Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Domačo potico

  - 2007, Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Domačo potico

  - 2008, Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za Domačo potico

   

  Krkoč d.o.o. Osek, Osek 1, 5261 Šempas, Telefon: 05/30-88-781, E-pošta: krkoc@siol.net

 • Dobro obiskan Harmonikaški večer

  Na Placu v Oseku je letos že četrtič zapored potekal harmonikaški večer.

   

 • Poletni tabor 2010

  Tudi letos je bil v organizaciji KTD Osek uspešno izpeljan celotedenski poletni tabor za otroke. Fotografije so na ogled v foto galeriji.

 • Ekipa KTD Osek na Prazniku polente

  Ekipa Kulturnega in turističnega društva Osek se je udeležila tradicionalnega praznika polente v Ozeljanju. Fotografije so na ogled v foto galeriji.

 • Gledališka predstava na Placu

  Poletno dogajanje v Oseku je tudi letos obogatila gledališka predstava na Placu. V soboto 17. julija je PD Štandrež izvedlo predstavo Stari Grehi v režiji Janeza Starine, glavni vlogi pa sta odigrala Majda Zavadlav in Božidar Tabaj.

  Fotografije so na ogled v foto galeriji.

Razgledi

Dogodki

Maj 2024
N P T S Č P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Zasebnost

Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.